ПРАВИЛА НА ИГРАТА

Изключват се игри на екрани (телефони и т.н.)

УПРАЖНЕНИЯ
В упражнение 1 трябва да участват всички ученици. Ако времето е недостатъчно, за да се включат всички ученици, то в упражнение 2 и 3 ще бъдат включени ученици от различни групи.

1/ Индивидуално упражнение (или по двойки): след като сте избрали игра, която ви харесва и сте набелязали местата за снимки, снимайте играта документално. В играта могат да участват деца, младежи, възрастни… Ако е възможно снимайте извън учебното заведение или у дома. Да се заснеме в един кадър. Максимална продължителност 2 минути.

2/ Упражнение в малка група: Двама ученици, които са изгонени от час, са наказани да стоят затворени в някакво пространство. В това „затворено“ пространство, те измислят игра – с това, което имат на разположение: собствените им тела, предмети, самото пространството. Да се заснеме в кадър-епизод или няколко кадъра. Максимална продължителност 2 минути.

3/ Упражнение в малка група: снимайте един персонаж в игра включваща загуба на пространствена и времева ориентация (категория „световъртеж“ от типологията). За това упражнение снимайте едновременно персонажа и физическите му усещания. Кадрите се монтират. Максимална продължителност 2 минути.

КИНО ЕСЕ
Създайте филм, чието повествование прекъсва за един момент, когато героят или героите изпитват усещане за свобода, което го/ги изважда от ежедневието.

Приложете във филма упражненията върху пространството, изобретателността, смяната на предназначението на предметите, физическите усещания, като обърнете внимание на: кадрирането, движенията на камерата, звука (евентуално музиката) и монтажа.

Максимална продължителност на филма (включително начални и крайни надписи): 5 до 10 мин. максимум.

БЛОГ
Преди края на октомври:

  • всяко ателие се представя: групата ученици, мястото, където се провежда ателието: къде се намира училището, залата в която се провежда ателието, любимите игри на групата.
  • фотографии от снимачния процес по време на ателието придружени от коментар.
  • какви са снимките или откъсите от филми, прожектирани по време на ателието: кадри от филми и коментари.
  • фотографии от снимачния процес на филма-есе, придружени от коментари.
  • всички предложения са добре дошли.

Les commentaires sont fermés.