ПРАВИЛАTA НА ИГРАТА

УПРАЖНЕНИЯ

1. Индивидуални упражнения (или на малки групи), по възможност извън учебно време:
Какво разказва тази картина? Каква е ситуацията на персонажите? Какви са връзките между тях?
Изберете картина между предложените на следния линк:
http://www.cinematheque.fr/cinema100ansdejeunesse/media/100-ans/ressources/situation-tableaux.zip
Запишете коментар (импровизиран или прочит на написан текст), който при монтажа ще бъде свързан с картината.
Името на картината да не се чете преди упражнението!
Максимална продължителност : 2 минути

2. Да се заснеме с няколко плана (4 максимум, 3 минути максимална продължителност) ситуация между 2-ма персонажи; със звук, но без диалози или глас зад кадър.Тази сцена трябва да позволи на зрителя да разбере отношенията, които свързват персонажите.

3. Да се заснеме същата ситуация, свързана с определено чувство между двама персонажи (любовна среща, завист, ревност, срам…) по два различни начина: променяйки мястото, където тя се случва и променяйки начина на заснемане на същата тази ситуация.
Максимална продължителност: 2 минути на ситуация или 4 минути общо

ФИЛМ – ЕСЕ

Да се заснеме филм с първоначална ситуация, която включва състояние на афект между персонажите; ситуацията между персонажите ще се промени коренно по време на филма, което ще доведе до промяна на персонаж/и. Зрителят ще може да се идентифицира ту с един, ту с друг персонаж по време на филма.
(Бъдете внимателни към различните параметри, по които сте работили по време на упражненията – избор на място, начин на заснемане, актьорска игра – те трябва да участват във филма).
Максимална продължителност: 10 минути общо, с включени финални надписи.

БЛОГЪТ

Онлайн от месец октомври 2018г.
В блога публикуват самите ученици, ако е възможно. Това е страхотна възможност участниците в програмата да се опознаят и да споделят опит преди срещите през м. юни във Френската филмотека. Той позволява също така на родителите да научат повече за кино-авантюрата, която преживяват децата им.
Всяко ателие ще може да публикува снимки, кратки текстове за своите занимания (гледане на филми, заснемане на упражнения…) през цялата година.
За начало – всяко ателие ще публикува представяне на групата, на мястото, на училището, на града и т.н.

Les commentaires sont fermés.